• +90 232 493 00 00
  • info@bakircay.edu.tr

Akademisyenimizden Ebeveynlere Rehber Niteliğinde Kitap: “Dijital Dünyada Organik Çocuklar Yetiştirmek”

Bir toplumun veya kültürün geleceğinde yeni nesillerin ruhsal, zihinsel ve biyolojik sağlıkları oldukça önemlidir. Nesillerin sağlıksız olması durumunda veya insanoğlu ahlak, değer ve duygularından uzaklaştıkça yönetilmesi daha kolay hale gelir. Zihinler dijitalleşir ve bedenler robotlaşır. İşte yeni nesillerin zihinsel ve bedensel çöküntüye uğramadan yetiştirilmesi konusunda Psikoloji Bölümümüzde Öğretim Üyemiz ve Siberpsikolog olan Doç. Dr. Selim Günüç editörlüğünde “Dijital Dünyada Organik Çocuklar Yetiştirmek” adlı kitap geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı. Günüç, hem kitabın editörlüğünü yaptı hem de kitapta bazı bölümler yazdı. Kitabın yazılmasındaki temel amaç çocukların sağlıklı (organik) olarak yetiştirmede ebeveynlere destek olmaktır. Bu nedenle kitap içeriği iki temel ayak üzerine oturtuldu: Birincisi çocukların normal ve sağlıklı gelişim süreçleri, ikincisi ise çocukların gelişimlerinin dijital dünyadan nasıl etkilendiği ve olumsuz olarak etkilenmemesi için nelere dikkat edilmesi gerektiğidir. Kitapta, teknolojinin faydalarına yer yer değinilse de, özellikle de teknolojinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine, risklerine ve zararlarına odaklanıldı. Çünkü sağlıklı nesillerin yetişebilmesi ve teknolojiden gereken faydaların sağlanabilmesi için öncelikle teknolojinin risklerinden ve tehditlerinden korunmak gerekir. Bu kapsamda kitapta psikiyatristler, psikologlar, çocuk gelişim uzmanlaeı ve eğitim uzmanları bölümler yazdı. Kitap, özellikle ebeveynlere yönelik yazılmış olsa da aile danışmanları, psikologlar, psikiyatristler, rehber öğretmenler, çocuk gelişim uzmanları, eğitim uzmanları, araştırmacılar ve ilgili bölümlerde okuyan üniversite öğrencilerinin de yararlanacağı bir başucu kaynak niteliğindedir.

Sipariş ve detaylar için: https://www.ankaranobel.com/Dijital_Dunyada_Organik_cocuklar_Yetistirmek